Új könyv!

by - február 20, 2016


Talán már észrevetted, hogy felbukkant ez a bizonyos borító itt-ott...


... ami azt jelenti, hogy új regény van a láthatáron. :)

Az úgy volt, hogy alternatív történelmi fantasyt szerettem volna írni, de minél jobban elmélyedtem benne, annál terebélyesebb lett. Végül egyértelművé vált, hogy vagy egy darab gigászi vastagságú kötetre lesz szükség -- vagy kipróbálom, milyen sorozatot írni.
Az utóbbi mellett döntöttem, már csak azért is, mert a történet központjában három orvos áll, akik elhatározzák, hogy alapjaiban forgatják fel a világot. Így mindhárman kaphatnak egy kötetet, és a te kezed sem szakad majd le olvasás közben. ;)

Ha olvastad a Főnix Könyvműhely tavalyi antológiájában (Pokoli teremtmények, ördögi szerkezetek) megjelent novellámat, akkor már bepillantást nyerhettél az Elveszett Napok világába. A sorozat Londonja kétszáz éve szenved krónikus sötétségtől, és lakói falak közé zárva tengetik életüket az okkultistákból álló Setét Tanácsának felügyelete alatt. Az alkímia, mágia és a boszorkányság a technológiával karöltve tartja életben a várost -- és falakon belül az embereket. Mesterségesen hosszú napokat és éjszakákat hoznak létre, hogy minél hasznosabban kihasználhassák a munkaerőt; maszkot és védőszemüveget parancsolnak a járókelőkre, nehogy a város rossz levegője miatt túl korán vigye el őket a tüdőbaj. A macskakő és konflisok kora ez, ahol valahogy mégis minden folyamatosan pusztul, és egyetlen szikra is lángra lobbanthatja a közhangulatot.

Ebbe a baljós világba invitállak az első kötettel. Talán meglepődsz majd az eddigieknél sötétebb hangvételen, de ígérem, nem veszítettem el a humoromat. :) A legváratlanabb helyeken bukkan fel újra és újra, elvégre a nevetésnél nincs hatékonyabb gyógyír... még egy sötétségre kárhoztatott, erősen diktatórikus városban sem.

A sorozat oldalán egyelőre a fülszöveget olvashatod, de ahogy közeledik a megjelenés napja (április 21.), részletek is felkerülnek majd, úgyhogy érdemes visszalátogatni! ;)

Addig pedig időről időre elárulok néhány titkot a sorozatról és a regényről. ;)


Ez is tetszhet

0 megjegyzés